Visie en werkwijze

Vanwege onze jaren lange ervaring met het werken met honden, hebben we gezien dat iedere hond een andere aanpak van training en opvoeding nodig heeft, daarom bieden wij ook verschillende trainingsmethodes aan.

Maar voor iedere hond geldt toch wel het volgende:

1 Beweging

2 Disapline/Gehoorzaamheid

3 Aandacht

Lichaamsbeweging, het stellen van regels en grenzen waarbij discipline en consequent zijn van essentieel belang zijn, maar als laatste en niet geheel onbelangrijk het geven van warmte en aandacht. En dat we onze honden als hond behandelen en niet als mens.

Uw hond wordt geboren als volgeling en niet als leider. Als u geen leiding geeft zal uw hond dit instinctief overnemen. En dan ontstaan er (gedrags) problemen. Uiteraard kan en mag dit niet de bedoeling zijn.

Onze werkwijze is om leiderschap te ontwikkelen vanuit een rustige en kalme gemoedstoestand.

Uiteraard trainen wij op een positieve manier, goed gedrag belonen maar bij veel trainingen zeggen ze negatief gedrag negeren. Wij vinden met negatief gedrag negeren dat je het probleem dan niet aanpakt.

Bij het opvoeden van uw hond krijgt u altijd te maken met belonen en corrigeren.

Met corrigeren bedoelen wij met uw stem de hond corrigeren of het woordje ‘Nee’. Als uw hond het woordje ‘NEE’ goed begrijpt, is dit vaak al voldoende om ongewenst gedrag aan te geven en te laten ophouden.